Miten ralliautoilija pääsee eroon pikavipeistä?

Suosittu ralli on tunnetusti melko kallis harrastus – ainakin, ellet ole vielä sillä tasolla, että tallit tappelisivat sinusta kuljettajana. Saatat tähdätä tähän tilanteeseen, mutta ennen huipulle nousua on usein tehtävä suuria uhrauksia, mikä voi näkyä omina taloudellisina vaikeuksina. Ehkäpä olet tarvinnut yllättäen uudet huoltoautokalusteet tai autosi on tarvinnut suuren huollon. Lainaa on voinut kertyä ja runsas määrä suurikorkoisia pikavippejä voi laittaa helposti ralliautoilijan talouden kuralle. Kun suurta korkoa maksaa useasta erillisestä pikavipistä, kertyy tilanteesta helposti negatiivinen kierre. Miten tästä tilanteesta sitten pääsee eroon? Onko mitään enää tehtävissä? Kyllä on ja ulospääsy voi olla yllättävänkin helppo! Lue artikkelimme ja ylläty!

Miten eroon pikavipeistä?

Pikavippikierre kannattaa katkaista tässä ja nyt! Kun haluat Eroon pikavipeistä, valitse Rahalaitoksen yhdistelylaina! Kun yhdistät pikavippisi yhdeksi yhdistelylainaksi, säästät rahaa ja voit välttää entistä pahemmat maksuvaikeudet. Pikavippien yhdistämisen jälkeen sinulle jää maksettavaksi ainoastaan yhden yhdistelylainan korot ja muut kulut, minkä ansiosta rahaa säästyy. Samalla säästät arvokasta aikaasi, jonka voit käyttää vaikkapa tiukkojen mutkien harjoitteluun!

Yhdistelylainan hakeminen rahalaitokselta on helppoa, sillä sinun tarvitsee vain täyttää Rahalaitoksen yksinkertainen yhdistelylainanhakulomake. Ilmoita lomakkeessa, paljonko sinulla on yhteensä pikavippejä eli kuinka paljon yhdistelylainaa tarvitset. Täytä lomakkeeseen pyydetyt tiedot ja Rahalaitos aloittaa lainatarjousten kilpailuttamisen puolestasi. Saat yleensä Rahalaitoksen kautta useita lainatarjouksia, joista voit itse valita parhaan vaihtoehdon vertailtuasi tarjouksia keskenään. Monet Rahalaitoksen yhteistyökumppanit lähettävät lainatarjouksensa sinulle heti hakemuksen saavuttua heille.

Halutessasi eroon pikavipeistä on tärkeää, ettet ota niitä enää lisää! Jos sinulla on vakavia maksuvaikeuksia, on myös tärkeää hakea tilanteeseen ammattiapua. Ethän siis jää vaikean tilanteesi kanssa yksin! Asiantuntevan velkaneuvonnan puoleen kannattaakin kääntyä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, kun oma taloudellinen tilanne alkaa huolettaa. Voit jopa ilmoittaa itse lainafirmoille maksuvaikeuksistasi! Pikavippien lisäksi kannattaa lopettaa asioiden ostaminen luotolla!

Lisätulot auttavat ulos velkakierteestä

Yhdistelylainan lisäksi ralliautoilijan voi olla tarpeen hankkia lisätuloja, jotka auttavat hänet ulos velkakierteestä. Jos ralliautoilu on sinulle erityisen tärkeä laji, jonka tunnet kuin omat taskusi, ehkäpä voisit ansaita tämän rakkaan harrastuksen parissa. Jos osaat tuunata autoja, ehkäpä voisit tuunata niitä myös muille. Samalla opit itsekin koko ajan lisää ja tulet entistä taitavammaksi tuunaajaksi!

Jos valokuvaaminen ja kirjoittaminen ovat ralliautoilun ohella sinulle rakkaita harrastuksia, mikset aloittaisi ralliaiheisen blogin pitämistä? Blogista voi ansaita erilaisten yhteistyökuvioiden kautta pientä lisätuloa rakkaan harrastuksen parissa. Riihikuivan rahan lisäksi voit ansaita blogipostauksia vastaan sellaisia tuotteita, jotka joutuisit muuten ostamaan. Esimerkiksi yhteistyö ralliautoiluun käytettäviä vaatteita myyvän yrityksen kanssa voi olla erityisen hedelmällinen puolin ja toisin. Tai ehdota yhteistyötä vaikkapa sellaisen yrityksen kanssa, joka myy ralliautoilussa tarvittavia huoltoautokalusteita. Molemmista aiheista saa aikaan upeita postauksia, kunhan niiden luomiseen vain käyttää hieman mielikuvitusta ja kunhan postausten kuviin panostaa erityisen huolella.

Yhdistelylainan ja lisätulojen ohella säästäväisen elämäntyylin omaksuminen auttaa hallitsemaan omaa taloutta. Ehkäpä voisit ottaa harjoituksiin mukaan termarillisen kahvia ja hyviä voileipiä sen sijaan että nauttisit ne läheisessä kahvilassa riistohintaan. Tai ehkäpä taloudestasi löytyy sellaisia ylimääräisiä kuluja, joita ilmankin pärjäisit oikein hyvin. Esimerkiksi monet aikakauslehdet voi aivan hyvin lukea kirjastossakin, eikä niitä ole välttämätöntä tilata kotiin. Kirjastossa on muutenkin mukavaa irtautua hetkeksi arjesta ja syventyä vaikkapa ralliaiheisten lehtien mielenkiintoisiin artikkeleihin!