Rallin harrastaminen lähtee lapsuudesta

Jos rallia haluaa harrastaa ja siinä haluaa päästä pitkälle, on harrastaminen aloitettava jo lapsuudesta asti. Tärkeintä on vanhempien tuki, sillä ralliharrastus tulee kalliiksi. Monet kokevat vauhdin hurmaa jo polkuautojen kohdalla muutaman vuoden iässä. Hienon polkuauton voi rakentaa myös itse. Vanhemman tulee vain hankkia kunnon puutavara ja aloittaa auton perustan rakentaminen. Sitten siihen lisätään vain renkaat ja ratti. Tällaisella autolla voi ajella ensimmäiset vuodet, mutta sen jälkeen on jo hypättävä karting-radalle. Karting eli mikroautoilu on loistava moottoriurheilulaji, jonka parissa lähes kaikki autoilua harrastavat aloittavat. Karting-ratoja löytyy hyvin myös Suomesta, eikä ajaminen vielä tässä vaiheessa vaadi kovin paljon rahallista panostusta.

Kartingista ralliauton rattiin

Kun ajaja kasvaa ja kehittyy, on aika siirtyä isompien ja nopeampien autojen pariin. Tämä tapahtuu kuitenkin ainoastaan siinä tapauksessa, jos kuljettajalla on halua harrastaa autoilua. Myös taitojen tulee olla hyvällä tasolla, sillä ralliautoissa on paljon voimaa alla. Niitä on osattava hallita niin soraisilla teillä kuin pitkillä suorillakin. Hyvä keino aloittaa ralliautoilu on liittyä johonkin seuraan. Seura kannattaa valita siten, että sillä on pitkä kokemus ralliautoilun parista. Näin seurassa saa hyviä vinkkejä ja siellä osataan opastaa uusia rallikuskeja lajin alkuun.

Rallin kanssa on kuitenkin huomioitava myös ikärajat. Koska kyseessä on normaali auto, vaaditaan kuljettajalta ajokortti. Näin rallikuskit ovat siis pääsääntöisesti vähintään 18-vuotiaita. Joskus kuljettaja voi saada poikkeusluvan ajaa rallia aikaisemmin. Tällöin ikärajana pidetään yleensä 16 vuotta.